Турция е прекъснала диалога си със Сирия

  • 21 септември 2011 12:31

  • 995
  • 0
Турция е прекъснала диалога си със Сирия
© gettyimages

Турция прекъсна диалога си със Сирия и предвижда санкции срещу тази съседна страна, в която управляващите от шест месеца насам използват сила срещу протестиращите, заяви турският премиер Реджеп Тайип Ердоган след среща с американския президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият в Ню Йорк, предаде АФП.

"Прекъснах дискусиите си със сирийската администрация. Ние никога не сме искали да се стигне дотам, но за съжаление тази администрация ни тласна да вземем подобно решение", каза Ердоган на пресконференция в Ню Йорк. Той подчерта, че Турция предвижда да наложи санкции срещу Сирия и във връзка с това ще започне разговори с Вашингтон, който вече обяви подобни мерки.
Ние ще видим в координация със САЩ какви може да са нашите санкции, отбеляза Ердоган. Той посочи, че Анкара вече няма доверие в сирийската администрация, която той обвини във водене на клеветническа кампания срещу Турция.

Обама и Ердоган разговаряха за необходимостта от по-голям натиск върху режима на президента Башар Асад, за да се стигне до изход, който ще отговори на стремежите на сирийския народ, заяви Лиз Шъруд-Рандъл, член на Съвета за национална сигурност при президента на САЩ.

Ердоган посочи освен това, че ще отиде в скоро време в южния турски окръг Хатай, за да посети лагерите със сирийски бежанци, създадени от април насам. В тези лагери са настанени близо 7000 сирийски бежанци, напуснали страната си.

Последвайте канала на

БТА
995 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини