Израелската армия извърши две въздушни нападения в Ивицата Газа

  • 02 юни 2014 08:03

  • 804
  • 0
Израелската армия извърши две въздушни нападения в Ивицата Газа
© Getty Images/Guliver (архив)

Израелската армия извърши днес две въздушни нападения в Ивицата Газа в отговор на ракетен обстрел от палестинската територия, предаде АФП, като се позова на неин говорител.

Израелските атаки бяха извършени в деня, в който трябва да бъде обявено новото палестинско правителство на националното единство. Израел е настроен критично към споразумението между водещите палестински политически движения - Фатах на президента Махмуд Абас, който управлява на Западния бряг на река Йордан, и ислямистите от Хамас, които контролират ивицата Газа. Израелските военновъздушни сили атакували два "терористични обекта", в централната и южната част на крайбрежния сектор, в отговор на две изстрелвания на ракети през последните дни. Взетите на мишена цели са били поразени. Повече подробности не бяха дадени, предаде БТА.

Обстановката в района на границата между Израел и ивицата Газа е сравнително спокойна през последните седмици, отбелязва АФП. Ракета бе изстреляна за последно от палестинската територия срещу еврейската държава на 23 май.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
804 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини