Израелските спецслужби предотвратиха терористичен акт

  • 07 септември 2011 19:16

  • 626
  • 0
Израелските спецслужби предотвратиха терористичен акт
© Интернет

Голям терористичен акт в Йерусалим с участието на терорист-камикадзе е бил предотвратен от израелските специални служби, съобщава общата служба за сигурност ШАБАК, цитиран от РИА Новости.

Терористичният акт е трябвало да бъде осъществен на 21 август в един от районите на града. По време на съвместната операция на полицията, армията и ШАБАК е бил арестуван палестинец, отговарящ за докарването на смъртника на мястото на планирания взрив.

По- късно били арестувани още десетки палестинци, живеещи на Западния бряг на река Йордан и в Йерусалим, които били членове на различни клонове на ислямисткото движение ХАМАС.

„Арестуваните палестинци са участвали не само в планирането на терористичния акт на 21 август, но и са участвали и в организацията на взрива в Йерусалим на 23 март, при който загина 1 човек и 47 бяха ранени", се казва в разпространеното съобщение.

По време на следствените действия е било установено, че координирането на дейността на арестуваните бунтовници се е осъществявала от щаб-квартирата на ХАМАС в Сирия. Освен терористичния акт на 21 август, са били планирани и отвличания на израелски войници, които да бъдат разменени за арестувани палестинци, лежащи в израелските затвори за терористична дейност.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
626 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини