Неизвестни стреляха по колата на емира на Катар

  • 05 септември 2011 15:29

  • 2550
  • 0
Неизвестни стреляха по колата на емира на Катар
© Guliver / Getty Images

Семейството на емира на Катар отрече, че той е бил ранен при нападение срещу автомобилния му кортеж, както съобщиха арабски медии и азерската информационна агенция Тренд, предаде ИТАР-ТАСС.

Според агенция Тренд емирът Хамада бен Халифа ат-Тани пътувал с кортежа към своя дворец, където трябвало да се срещне с посланика на Русия. По пътя автоколоната претърпяла авария, след което неизвестни лица открили огън по колата на емира и другите автомобили.

По предварителни данни били убити осем души от антуража на емира, а самият той бил ранен, посочва Тренд, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Египетският вестник "Ал Фагр" пише, че нападението срещу емира станало в Доха, докато той пътувал към дома си след среща с руския посланик в крайградска правителствена резиденция. Според вестника атентатор самоубиец се врязал с кола в
автоколоната.

Осем души от охраната на емира били убити, а самият емир - ранен в крака. "Ал Фагр" допълва, че на мястото имало и престрелка.

Съобщение за атентата срещу катарския емир пусна днес и алжирският вестник "Ав Фаджр", посочва ИТАР-ТАСС. Агенцията допълва, че руското посолство в Доха опровергало съобщенията за състояла се днес среща на руския посланика с емира, тъй като посланикът е в отпуск.

В арабски медии и преди е имало съобщения за покушения срещу емира на Катар. През март в Катар имаше опит за военен преврат, който беше осуетен и 30 души бяха арестувани или поставени под домашен арест, припомня ИТАР-ТАСС.

БТА
2550 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини