Турция осъди израелските нападения срещу мироопазващите сили на ООН в Ливан

  • 11 октомври 2024 09:22

  • 234
  • 1
Турция осъди израелските нападения срещу мироопазващите сили на ООН в Ливан
© pixabay

Турция осъжда израелските атаки срещу миротворците на ООН в Ливан (ЮНИФИЛ), заяви Министерството на външните работи на страната в изявление, публикувано късно снощи в профила на турското министерство на външните работи в "Екс". 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 3052

"Израелското нападение по сили на ООН, след жестокостите срещу цивилни в Газа, Западния бряг и Ливан, е демонстрация на неговото схващане, че престъпленията му са безнаказани. Международната общност е длъжна да гарантира, че Израел спазва международното право", пише в оповестената декларация.

Турското външно министерство напомня, че Турция допринася за морската оперативна група на ЮНИФИЛ с една корвета и петима служители.

"Ще продължим да подкрепяме всички инициативи в рамките на международното право за насърчаването на мира в региона", заяви още министерството, пише БТА.

Ердоган ще се срещне днес със сръбския президент Вучич в Белград

Служители на ООН бяха ранени в резултат на израелските атаки срещу ЮНИФИЛ през последните дни, в разгара на войната в Газа и трансграничните сблъсъци с бойци на Хизбула в Ливан, което предизвика международни безпокойства, посочва Ройтерс.

В Ню Йорк посланикът на Израел в ООН Дани Данон заяви, че препоръчва на силите ЮНИФИЛ да се преместят в северната част на Ливан, „за да се избегне опасност при засилване на боевете“.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
234 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Дред

2024.10.11 | 09:46

1
Но Ердоган нито веднъж не осъди убийствата на израелски граждани

Добави коментар

Водещи новини