Къщи са изгорели в село край Струмица в Северна Македония

  • 25 юли 2024 14:27

  • 125
  • 1
Къщи са изгорели в село край Струмица в Северна Македония
© pixabay

Три плевни и две къщи са изгорели при пожар, избухнал вчера в Ново село, община Струмица, съобщават медиите в Северна Македония. От  разговор с потърпевшите на директора на Центъра за управление на кризи Стоянче Ангелов става ясно, че според тях пожарът е избухнал от искра, получена при късо съединение на проводници за високо напрежение и това не се случва за пръв път. 

„Имаше силен вятър, искрата дойде от кабелите, които минават оттук и подпали плевнята. Това се случва за трети път. Успях да изведа коня, помогнаха ми приятели. Изгоряха около 200 бали сено”, разказва във видеото един от пострадалите - Сандо Николов.

За потушаване на пожара е бил извикан и хеликоптер. Пострадали хора няма, но по информация на Александар Гудев, командир на пожарната служба в Струмица, има много материални щети, съобщават медиите в страната, пише БТА.

Човешка небрежност причини два пожара край Варна

В последните седмици Северна Македония беше засегната от голям брой пожари, за овладяването на които беше потърсена помощ чрез Механизма за гражданска защита на ЕС. 

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
125 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.07.25 | 15:48

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> bitly.cx/arctik

Добави коментар

Водещи новини