Буря нанесе щети на 14 автомобила в Букурещ

  • 17 юли 2024 08:59

  • 202
  • 0
Буря нанесе щети на 14 автомобила в Букурещ
© pixabay

Пожарникарите от Инспектората за извънредни ситуации в Букурещ и Илфов се отзоваха снощи на 33 сигнала за паднали дървета, клони и опасни строителни елементи след буря със силен вятър, градушка и мълнии в столицата Букурещ и съседния окръг Илфов, предаде агенция Аджерпрес. 

В интервала между 16:30 и 19:00 ч. Пожарникарите са имали 30 интервенции за разчистване на паднали дървета и три интервенции за разчистване на застрашени от падане строителни елементи. Общо 14 моторни превозни средства са били повредени от паднали дървета или клони, както и от елементи, откъснати от сгради.

Същевременно днес в цялата страна са обявени червен и оранжев код за опасно горещо време и подчертан топлинен дискомфорт, информира Аджерпрес. Максималните стойности на температурите ще достигнат 42 градуса по Целзий.

В Южна и Централна Румъния е обявен червен код за горещини, с очаквани температури между 37 и 42 градуса. По румънското крайбрежие на Черно море се очакват температури от 33 до 36 градуса. Индексът температура-влажност ще превиши критичния праг от 80 единици. Минималните температури няма да паднат под 22-24 градуса, предупреждават синоптиците, пише БТА.

Силна буря взе 35 жертви в Афганистан

Оранжев код за горещини е обявен в северната част на страната. Там живакът в термометрите се очаква да достигне максимално 33-37 градуса по Целзий.

За столицата Букурещ днес се очакват максимални температури от около 41 градуса, а минималните ще бъдат от порядъка на 24-25 градуса.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
202 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини