Ердоган се срещна в Мадрид с испанския крал Фелипе Шести

  • 13 юни 2024 11:27

  • 202
  • 1
Ердоган се срещна в Мадрид с испанския крал Фелипе Шести
© Getty images

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се срещна в Мадрид с испанския крал Фелипе Шести, съобщи за БТА Дирекцията по комуникации на турското президентство.

Ердоган пристигна вчера на двудневно посещение в Испания.

На срещата с крал Филипе Шести, състояла се късно снощи, са били обсъдени отношенията между Турция и Испания, конфликтът в ивицата Газа, както и редица регионални и глобални събития.

Президентът Ердоган е изразил убеждението си, че отношенията между Турция и Испания ще се развиват и задълбочават и занапред. Той е посочил, че стъпките, които ще бъдат предприети във всяка сфера - от разширяване на обема на търговията между Турция и Испания до сътрудничество в областта на отбранителната промишленост, ще бъдат от полза и за двете страни.

Ердоган e отбелязал, че жестокостите на Израел спрямо палестинците трябва да приключат възможно най-скоро. Той е изтъкнал, че стъпките, предприети от Испания в това отношение, в частност - подкрепата на Испания за Палестина, са много важни и че засиленият натиск на международната общност върху Израел може да проправи пътя за траен мир в региона.

Турският президент е отправил покана към крал Фелипе Шести да посети Турция.

Путин се надява да се срещне с Ердоган на регионална среща в Казахстан

Днес Ердоган ще участва в турско-испански бизнес форум, а по-късно ще се срещне с испанския министър-председател Педро Санчес. Очаква се да бъдат подписани редица споразумения за сътрудничество между Турция и Испания. Планира се Ердоган и Санчес да дадат съвместна пресконференция, информира Анадолската агенция.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
202 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.13 | 13:36

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини