Засилен интерес към изборите в Чорлу

  • 09 юни 2024 09:06

  • 245
  • 1
Засилен интерес към изборите в Чорлу
© Novini.bg/ Canva

Зад граница на места изборният ден започна преди часове. По традиция в съседна Турция има разкрити най-много секции. 

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 800

Специалният пратеник на Bulgaria on air в Чорлу Теодора Георгиева съобщи, че в града изборният ден е започнал нормално. Там има разкрити 9 избирателни секции. Още от сутринта се наредиха десетки хора, които искат да гласуват.

Пред камерата някои от избирателите споделиха, че гласуват с надежда "да стане по-добре в България". Други не владеят български език, но също гласуват, а техни близки казват, че това няма значение.

Много от хората казват, че им е писнало да се явяват на избори и се надяват най-накрая България да има редовно правителство. Повечето избират да гласуват с хартиени бюлетини.

Общо 166 секции са разкрити в Турция, в 109 от тях се гласува на машини. Хората могат да подадат декларация на място, за да могат да упражнят своя глас.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
245 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.09 | 09:31

1
Процесът по приемане на ТУРЦИЯ, ГЪРЦИЯ, БЮРМ МАКЕДОНИЯ, СЪРБИЯ, УНГАРИЯ, СЛОВАКИЯ и всички БАЛКАНСКИ СЛАВЯНСКИ ДЪРЖАВИ в БРИКС ЗАПОЧНА! В БРИКС ЩЕ ТЪРГУВАМЕ СВОБОДНО с 90% от СВЕТА със СОБСТВЕНАТА СИ ВАЛУТА и ЩЕ ЖИВЕЕМ в СИГУРНОСТ БЕЗ ЛГБТ. ВСЕКИ ЩЕ ИЗПОВЯДВА СОБСТВЕНАТА СИ ТРАДИЦИОННА ВЯРА и ЩЕ ГОВОРИ НА СОБСТВЕНИЯТ СИ НАРОДЕН ЕЗИК. САМО ВЪЗРАЖДАНЕ!

Добави коментар

Водещи новини