Ердоган към Нетаняху: Психопат, кръвожаден вампир!

  • 29 май 2024 16:15

  • 11033
  • 4
Ердоган към Нетаняху: Психопат, кръвожаден вампир!
© Gettyimages

Нова поредица остри критики отправи днес в парламента президентът на Турция Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва към израелския премиер Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и, когото нарече "психопат" и "кръвожаден вампир", съобщава БТА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2265

Турският лидер заяви в обръщение пред депутатите от своята Партия на справедливостта и развитието (ПСР), че с ударите по град Рафах, където милиони цивилни са потърсили убежище, "израелският геноцид в Газа е навлязъл в много по-кръвопролитен етап".

"Какво искахте от 15 000 невинни деца? Не ви ли е останала и частица човечност?", попита Ердоган, обръщайки се към Израел.

Ердоган: Атаката в Рафах разкри истинското лице на Израел

В същото време той отправи критики и към Съединените щати и други държави, които според него безучастно наблюдават случващото се в Газа.

"Светът наблюдава варварството на един болен човек, на един маниак, един психопат, един кръвожаден вампир, наречен Нетаняху, гледа го на живо по телевизията. Хей, САЩ, тази кръв е и по вашите ръце. Вие сте също толкова отговорни за този геноцид, колкото и Израел. Хей, държавни и правителствени ръководители на Европа, вие също станахте съучастник в този геноцид, това варварство, този вампиризъм на Израел. Защото мълчахте", каза турският президент. 

По думите на Ердоган "докато в Газа умира човечността, в Европа умират демокрацията, правата на човека, свободата на изразяване, свободата на печата, правата на жените и децата". Той се обърна също и към ООН, която, според него, не "може да защити дори собствения си персонал, какво остава да спре геноцида".

"В Газа умря не само човечността, но и ООН и нейният дух", заяви още той. 

"Този геноцид, това зверство, това варварство трябва да бъде спряно незабавно чрез съюзяване на човечеството, преди да е станало твърде късно, преди Нетаняху и неговата мрежа за убийства да излязат напълно извън контрол“, подчерта Ердоган.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
11033 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Мехмет

2024.05.29 | 18:49

4
Новини бг са подлоги

2024.05.29 | 16:41

2
Така е ама Америка терористката го подкрепя

2024.05.29 | 17:27

3
И АЗ ГО ПОДКРЕПЯМ АМА НЕ СЪМ ТЕРОРИСТ. А ТОЗИ ИЗРОД ОТ СНИМКАТА Е ПРЕПЪЛНИЛ ТУРСКИТЕ ЗАТВОРИ С НЕВИННИ ХОРА. ДАЖЕ КОМУНИСТА БОЕКО ВЪРНА ЕДИН ОТ БЪЛГАРИЯ.
Новини бг

2024.05.29 | 16:31

1
РАЗКАРАЙТЕ ПОБЪРКАНИЯ ШИЗОФРЕНИК МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ-КАТИЛА ЛЕЖАЛ Е В ПСИХИАТРИЯТА И ЗАТВОРА .КОЛКО, ВРЕМЕ ВИ ТРЯБВА НА РЕДАКЦИЯТА?

Добави коментар

Водещи новини