Ердоган отправи поздравително послание по повод 571-ата годишнина от завладяването на Истанбул от османските турци

  • 29 май 2024 11:13

  • 259
  • 3
Ердоган отправи поздравително послание по повод 571-ата годишнина от завладяването на Истанбул от османските турци
© GettyImiges

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган днес отправи поздравително послание по повод 571-ата годишнина от завладяването на Истанбул от османските турци, съобщават от Дирекцията по комуникации към турското президентство, цитирани от БТА.

Отправям поздравление по повод 571-вата годишнина от завладяването на Истанбул - една от величествените победи в световната и нашата история. За да разберем духа на завладяването, е необходимо да знаем добре как е извоювана тази победа. След завоеванието Истанбул се превърна в център, в който различните вярвания и култури живееха заедно с толерантността и справедливото управление на великия държавник Фатих Султан Мехмет, посочи Ердоган.

Той изтъкна, че Истанбул е сред най-обичаните градове в света.

Ердоган помилва генералите, осъдени за "постмодерния преврат" през 1997 г.

Истанбул, който носи следите на своята история и е източник на вдъхновение за творците, е сред най-предпочитаните градове в света като бизнес, финансов, търговски, художествен, културен и религиозен център. Вярата, решителността и упоритостта на Фатих Султан Мехмет и неговите войници ни вдъхновяват за реализирането на визията ни „Векът на Турция“, добави Ердоган.

Пътуването с градския транспорт в Истанбул днес е безплатно по повод годишнината от завладяването на града от османските турци, съобщава Хабертюрк.

Последвайте канала на

Калина Христова
259 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
BALKAN

2024.05.29 | 19:14

3
BAKAN БЕ, ИДИЪТ!
ИДИЪТ

2024.05.29 | 19:14

2
ПРОГОНВАНЕТО НА ХРИСТИЯНСКИТЕ БОК ЛУЦИ ОКУПАТОРИ !

2024.05.29 | 15:49

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини