Първите изтребители „Рафал“ се очакват в Хърватия в четвъртък

  • 23 април 2024 16:17

  • 751
  • 1
Първите изтребители „Рафал“ се очакват в Хърватия в четвъртък
© Getty Images (архив)

Хърватският министър на отбраната Иван Анушич обяви, че пилотите от хърватските военновъздушни сили, преминали обучение във Франция, ще докарат първите шест от общо 12 многоцелеви бойни самолета „Рафал“ в Хърватия в четвъртък, предаде хърватската агенция ХИНА.

„С исторически полет от Бордо до Загреб, продължаващ час и 40 минути, пилотите на победоносната хърватска армия, които бяха обучени във Франция, ще докарат в четвъртък в Хърватия мощните изтребители и новите пазители на нашето въздушно пространство“, написа днес Анушич в социалната мрежа Х.

Хърватия се сдоби с пети самолет Рафал

Модернизацията на флотилията бойни самолети е най-голямата инвестиция на правителството и на министерството на отбраната в хърватските въоръжени сили и в сигурността на нашата родина, добави той.

Близо 90 хърватски военни бяха изпратени за обучение във Франция. Обучението на техническия персонал започна в края на 2022 г., а на летателния състав през първото тримесечие на миналата година.

Последвайте канала на

Владимир Василев
751 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.04.23 | 20:55

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини