Ердоган: Турция ще предприеме стъпки за укрепване на икономическата си програма

  • 17 април 2024 15:43

  • 257
  • 1
Ердоган: Турция ще предприеме стъпки за укрепване на икономическата си програма
© Getty Images

Турция ще предприеме стъпки, за да укрепи средносрочната си икономическа програма, заяви президентът Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва, цитиран от турските медии.

Трите основни наши приоритети в тази насока са увеличаване на публичните спестявания, приоритизиране на инвестициите и ускоряване на структурните реформи, изтъкна късно снощи президентът след първото заседание на правителството след местните избори в страната (на 31 март).

Той добави, че икономическият му екип е направил необходимата подготовка за предприемането на стъпки с цел укрепване на средносрочната икономическа програма.  

Ердоган заяви също, че икономическият растеж на Турция ще се доближи до 4 процента през тази година, като износът ще окаже положително влияние. Той прогнозира, че дефицитът по текущата сметка ще възлезе на 2,5 на сто от БВП в края на годината, отбелязва БТА.

Ердоган може да посети и Ербил след визитата му в Багдад

Фокусирани сме върху неотложните си проблеми, по-специално икономиката, сигурността, земетресенията, правата и свободите и борбата с тероризма, каза държавният глава, цитиран от държавната телевизия ТРТ-Хабер.

Световната икономическа криза, която започна с пандемията от КОВИД-19 и се задълбочи с последвалите събития, все още продължава, особено по отношение на инфлацията. Почти всички, включително и развитите икономики, изпитват сериозни затруднения в производството, заетостта, инвестициите и контрола на инфлацията, добави Ердоган.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
257 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.04.17 | 22:10

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим.====> use.my/sman

Добави коментар

Водещи новини