Люпчо Палевски твърди в писмо, че е невинен и е жертва на публичен линч

  • 01 март 2024 20:59

  • 2330
  • 2
Люпчо Палевски твърди в писмо, че е невинен и е жертва на публичен линч
© YouTube

Политическа партия Десна в Северна Македония публикува на сайта си писмо, подписано от бившия председател на партията Люпчо Палевски-Палчо, заподозрян в двойно убийство, потресло страната в началото на декември. От партията твърдят, че писмото, което и медиите в Северна Македония публикуваха, е получено през турския адвокат на Палевски. Люпчо Палевски-Палчо беше арестуван в Балъкесир през декември след издадена международна заповед за издирване. 

„Днес е 80-ият ден, откакто съм в екстрадиционен арест, сам, без контакт с хора. Някак успях да си осигуря адвокат, не служебен, а професионалист, който си разбира от работата и ми показа няколко пресконференции и интервюта на министър (Оливер) Спасовски (бившият министър на вътрешните работи на Северна Македония) и министъра на правосъдието Кренар Лога. Бях потресен от купищата лъжи и манипулации на Спасовски, които създават атмосфера на публичен линч”, пише в писмото, публикувано от партия "Десна".

В писмото се изразява съчувствие за смъртта на 14-годишната Ваня Гьорчева и 74-годишния Панче Жежовски, особено на бащата на ученичката, който е заподозрян, че е дал информация на Палевски за движението на дъщеря си. Палевски твърди, че не е бил арестуван на пътя, както каза Спасовски, а в заведение, където е той вечерял, а сервитьорката е била „полицай от отдела на Интерпол в Балъкесир”. На въпрос дали е съгласен на бързо екстрадиране в Северна Македония, Палевски е отговорил положително, за да може да се защити в съда, но молбата му за среща с представител на посолството на Северна Македония е била отхвърлена, съобщава БТА. 

Заподозреният в две убийства Люпчо Палевски скоро ще бъде екстрадиран в Северна Македония

„Мили мои македонци, не се лъжете. Със син химикал за 2 лири и тетрадка за 6 лири, в бетонна клетка от 6 кв.м. може да се покаже истината за тази враждебна система. Атмосферата на публичен линч е голям риск за организатора на този линч, защото накрая той все пак трябва да покаже доказателство за тази бруталност. Съдебните дела в Северджания (Северна Македония) се записват, така че каквото и да се случи, ще има аудиозапис и хартиено копие на това, което Палчо ще покаже като доказателства. Докато чакам съдебното производство, далече от Македония, ви поздравявам и ще повторя, че Палчо не отвлича и не убива деца и старци”, пише в писмото, за което се твърди, че е написано от Палевски и в което за бившия министър на вътрешните работи Оливер Спасовски, прокурора Гаврил Бубевски и министъра на правосъдието Кренар Лога са употребени обидни епитети.

На пресконференция днес зам.-министърът на правосъдието на Северна Македония Виктория Аврамовска-Мадич отказа да коментира публикуваното, но повтори, че се очаква Люпчо Палевски да бъде екстрадиран веднага след приключване на административните процедури в Турция, съобщава ТВ 24.

По време на посещение в Турция преди месец министърът на правосъдието на Северна Македония Кренар Лога заяви, че екстрадицията на Палевски е въпрос на дни и всички административни процедури трябва да бъдат завършени, а когато пристигне в Северна Македония той ще бъде задържан с решение на съда.

Междувременно партия Десна излъчи свой кандидат за участие в президентските избори. В програмата на Зорица Цветковска, публикувана на сайта на партията, се казва, че веднага, след като встъпи в длъжност тя ще стартира инициатива за референдум за прекратяване на договорите с България и Гърция и не би подписала указ или закон, в който името на държавата е Северна Македония. Според справката на Държавната избирателна комисия до вчера вечерта Цветковска е получила 148 от необходимите 10 000 подписа в подкрепа на кандидатурата си. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2330 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Емѝ...

2024.03.01 | 22:27

2
Оставете Палчо на мира. Слава Украини ✌️

2024.03.01 | 21:25

1
Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност. Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват.----> gg.gg/ketoexpo

Добави коментар

Водещи новини