Съд в Гърция обяви стачката на авиодиспечерите за незаконна, полетите ще се изпълняват

  • 28 февруари 2024 10:18

  • 199
  • 1
Съд в Гърция обяви стачката на авиодиспечерите за незаконна, полетите ще се изпълняват
© Pixabay

Съд в Гърция обяви планираната за днес стачка на гръцките авиодиспечери за незаконна. Полетите, които местните авиокомпании планираха да отменят, ще бъдат осъществени, съобщават гръцките медии.

Стачката на ръководителите на полети и синдиката на служителите, отговарящи за електронна безопасност на полетите на Гръцката служба за гражданска авиация е обявена за незаконна, след като ръководството на това ведомство се обърна към съда, уточнява АНА-МПА.

Кошмар с транспорта в Гърция

След решението полетите на Иджън еърлайнс (Aegean Airlines) и Олимпик еър (Olympic Air) ще се извършват по разписание. Авиокомпаниите са информирали пътниците, че след решението на съда полетите днес няма да бъдат отменени.

По-рано авиодиспечерите обявиха, че ще участват в 24-часовата стачка, организирана за днес от най-големия профсъюз в държавния сектор в Гърция АДЕДИ.

Синдикатът заяви, че иска "да се сложи край на политиките, които подкопават живота на служителите, намаляват заплатите и правата на работниците, приватизират услугите и влошават тяхното функциониране чрез недостиг на персонал и финансиране". АДЕДИ призова всички служители в обществения сектор да се присъединят към стачката, която започна днес в полунощ и ще продължи до 24:00 часа.

Последвайте канала на

Нора Виткова
199 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.28 | 10:28

1
Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук----> use.my/medinfo

Добави коментар

Водещи новини