Турската полиция задържа 23 издирвани от Интерпол, сред тях е и българин

  • 19 февруари 2024 14:34

  • 1217
  • 2
Турската полиция задържа 23 издирвани от Интерпол, сред тях е и българин
© Gettyimages

Общо 23-ма души издирвани от Интерпол, между които и български граждани, са задържани при полицейски операции в шест окръга на Турция.

Задържаните са издирвани с червен и зелен бюлетин на Интерпол и са граждани от 12 държави - България, Германия, Белгия, Южна Корея, Ирак, Иран, Швейцария, Казахстан, Румъния, Русия, Туркменистан и Йордания, съобщи турският министър на вътрешните работи Али Йерликая, цитиран от ТРТ Хабер.

Операцията, проведена под кодовото название Клетка-43, е била осъществена едновременно в шест окръга на страната - Истанбул, Анкара, Анталия, Бурса, Измир и Ван. Реализирана е съвместно с екипи на турската Дирекция по сигурността и на Бюрото на Интерпол в Турция след продължително проследяване на подозираните лица.

Арестуваха руски гражданин–член на ИД на територията на турската АЕЦ Аккую

Задържаните при операциите били издирвани за убийства, терористични престъпления, измами, пране на пари, злоупотреби, членство в престъпни организации, наркотици и контрабанда, посочват турските медии, пише БТА.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1217 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.02.19 | 18:37

2
Шoкиpан съм, наскоро наyчих, че 90% от хоpата са заpазени с пapазити, поpади тях имаме повечето зaбoлявaния (включитeлно pак), алеpгии, хpонична умора и главоболие, тоpбички под oчите, акнe и пaпилoми, чести настинки и слаб имyнитет, тази инфeкция бавнo ни yбивa. Вземeте тecта и pазберете дали сте заpазени----> shout.to/testa

2024.02.19 | 15:32

1
Добре, че са те, да ги задържат.

Добави коментар

Водещи новини