Вучич: Позицията на Сърбия по отношение на Русия ще бъде още по-трудна след смъртта на Навални

  • 19 февруари 2024 11:37

  • 783
  • 6
Вучич: Позицията на Сърбия по отношение на Русия ще бъде още по-трудна след смъртта на Навални
© gettyimages

Президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. каза, че без съмнение позицията на Сърбия по отношение на Русия ще бъде още по-трудна след смъртта на руския опозиционер Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный), предаде Танюг, цитирани от БТА.

Всичко по темата:
Смъртта на Алексей Навални 193

В интервю за сръбската телевизия “Първа” Вучич коментира вчера, че въпросът не е някой да дойде и да каже на Сърбия да въведе санкции срещу Русия, тъй като това не е възможно.

"Случилото се с Навални, естествено, е трагично, когато толкова млад човек изгуби живота си," каза Вучич в интервю за телевизия "Първа".

Руският опозиционен политик Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный) почина в петък (16 февруари) на 47 години в наказателна колония в Арктика, където излежаваше 19-годишна присъда.

Сръбският президент посочи, че не иска да спекулира какво се е случило с Навални, тъй като не е следствен орган.

"Те лъжат, играят за време и дори не го крият": Удължиха разследването на смъртта на Навални

Не съм толкова умен, като всички по света, които знаят всичко предварително. Това е въпрос за политическите анализатори, не за президента на една страна. Дали обаче позицията ни ще бъде по-трудна - нямам никакви съмнения в това, допълни той.

Вучич, който бе критикуван от медиите за това, че не е аплодирал речта на съпругата на Навални, Юлия Навална, на Мюнхенската конференция по сигурността, коментира въпроса за първи път, отбелязва ДПА.

В интервюто той каза, че по време на речта на Навална той се е държал достойно като човек, който изразява съчувствие към някого, загубил близък. По думите му Навална е седяла преди това до него в залата, но той не я е разпознал.

До мен седеше жена. Наистина нямах идея коя е. Погледнах й баджа, но той се беше обърнал наопаки и не можах да видя коя е жената. Виновен съм, че не знаех, коя е жената, каза Вучич.

На видеозаписи, публикувани от сръбски медии, се вижда, че макар Вучич да се изправи след речта на Навална, за разлика от всички останали в публиката, той не ръкопляска.

Във външната си политика Вучич се опитва да балансира между Русия и Запада. Въпреки че Сърбия, която се стреми към членство в ЕС, многократно е осъждала нахлуването на Русия в Украйна, досега не се присъединила към международните санкции срещу Москва. 

Последвайте канала на

Калина Христова
783 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2024.05.25 | 10:01

6
❤️ Г­­о­­р­­е­­­щ­­и­­ ­м­­о­м­­­и­­­ч­­е­­т­­а­­­ ­­в­­­и­­­ ­­­о­ч­­а­­­к­­­в­­а­­­т ­-­ X­1­­8­­.­F­U­­N

2024.02.19 | 14:36

5
Трудно се седи на два стола. Няма да мине обаче.

2024.02.19 | 11:53

4
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone

2024.02.19 | 11:51

3
В момента във фашистка България, окупирана от САЩ и превърната в долнопробна американска колония-протекторат, от всички медии се лее фашистка пропаганда на огромната лъжа. Тип гьобелсова пропаганда - една лъжа повторена сто пъти става истина. Фашистката Сглобка начело с алхимика-сапунджия ни убеждава колко много сме били забогатели и как всичко в колониална България било поевтинявало u било супер-дупер евтино, макар всички ние ежедневно да виждаме каква е истинската скъпотия. Истината обаче е една - скъпотията в България е чудовищна. При средно 5 пъти по-ниски заплати от средните за Европа, цените на всички стоки и най-вече цените на храните в България са средно 5 пъти по-високи. В Германия например минималната заплата е 1900 евро, а в България е едва 450 евро(933 лева). Всъщност това което виждаме днес в България е една жестока спекула на цените. Истински грабеж. Спекула умишлено подържана и поощрявана от фашистката Сглобка .
Stamatis

2024.02.19 | 11:47

2
Фашизъм - да ръкопляскаш, когато не си убеден и не искаш да ръкопляскаш! Защо всички трябва да изпадат в транс щом някой каже нещо?!
Емѝ...ПРЪЦ..........

2024.02.19 | 11:43

1
И аз го обичам Навални , за това че й той служеше на тъмните сили и Дарт Вейдър....ААААХХХХ......ПРЪЦ.....

Добави коментар

Водещи новини