Арестуваха четирима албанци в Косово за фалшифициране на пари

  • 15 февруари 2024 14:48

  • 374
  • 2
Арестуваха четирима албанци в Косово за фалшифициране на пари
© Pixabay

Косовската полиция арестува четирима албански граждани по подозрения за фалшифициране на пари при акция за проверка на автомобили в Призрен, Югозападно Косово, извършена по нареждане на Специализираната прокуратура на страната, предаде КосоваПрес.

В съобщение на прокуратурата се посочва, че по време на акцията са спрени два автомобила, в които са били четиримата души, предполагаемо разпространявали фалшиви пари.

В единия от автомобилите е открита и иззета сумата от 24 600 евро, за които се предполага, че са фалшиви.

Специализираната прокуратура на Косово съобщава, че освен парите са иззети също двата автомобила и девет мобилни устройства.

През ноември 2023 г. Радио Свободна Европа съобщи, че се наблюдава голямо увеличаване на фалшивите пари на косовския пазар, като се позова на експерти по криминалистика. Най-фалшифицирани, според експертите, са банкнотата от 50 евро и монетата от 2 евро.

Съдят двама братовчеди, пласирали фалшиви пари

В края на ноември миналата година косовската полиция арестува шестима души от Косово и Република Северна Македония за фалшифициране на пари. По време на полицейската акция бяха иззети фалшиви монети от 2 евро на стойност над 85 хиляди евро, пише БТА.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
374 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 10:22

2
❤️ Г­о­р­е­­­щ­и­ ­­м­­­о­­­м­­и­ч­­­е­т­­а­­ ­­в­­и­­ ­о­ч­­­а­­­к­в­а­т ­­­-­­­ X­1­­­8­.­­F­U­N

2024.02.15 | 17:26

1
Чyвaли ли сте за подобpената фоpмyла на Bиaгpa, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безoпаcна на всяка възраст, а освен това лекува и мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на вcички, подобpи нашия ceкc и cпаcи бpака ни. Eто кaкво пишaт за нея----> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини