Полицията осуети опит за блокада от земеделци край летището в Солун

  • 15 февруари 2024 14:11

  • 142
  • 2
Полицията осуети опит за блокада от земеделци край летището в Солун
© pixabay

Гръцката полиция е спряла протестиращи земеделци край Солун, които направили опит да проведат поредната символична блокада на пътния възел край летището на града, съобщи АНА-МПА.

Фермерите тръгнали от селището Епаноми източно от Солун с около 100-120 трактора. Според техни представители целта им е била да блокират пътя, защото предложените в началото на тази седмица мерки за подкрепа от премиера Кириакос Мицотакис не ги удовлетворяват.

В момента тече общогръцкото събрание на земеделците край Лариса, където те трябва да вземат решение за по-нататъшното развитие на протестите.

Нови блокади от протестиращи земеделци в Гърция, днес на обяд решават за следващите си действия

Правителството вече обяви, че финансови възможности за по-големи отстъпки пред земеделските искания няма.  Освен това от кабинета настояват диалогът да продължи, когато бъдат освободени пътищата от земеделските блокади.

Последвайте канала на

Калина Христова
142 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.02.15 | 17:27

2
Чyвaли ли сте за подобpената фоpмyла на Bиaгpa, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безoпаcна на всяка възраст, а освен това лекува и мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на вcички, подобpи нашия ceкc и cпаcи бpака ни. Eто кaкво пишaт за нея----> do.my/bluestone

2024.02.15 | 14:48

1
просто на тия наглеци трябва да им се начукат канчетата вече

Добави коментар

Водещи новини