Двама души са починали от малария в Румъния през последните дни

  • 06 февруари 2024 16:06

  • 1137
  • 2
Двама души са починали от малария в Румъния през последните дни
© Pixabay

Жена на 47 години, която беше открита мъртва в апартамента си в град Клуж-Напока, е починала от тежка форма на малария, съобщават новинарският сайт Хотнюз, като се позовава на Антена 3 и Реалитатя.

Камелия Тише, бивша съпруга на председателя на Окръжния съвет на Клуж Алин Тише, се е завърнала наскоро от ваканция в Танзания, посочват цитираните източници. Според съдебните лекари тя е починала от остра форма на малария.

Сайтът отбелязва, че днес е потвърден и един смъртен случай в Букурещ в резултат на същото заболяване. 

Клиничната болница за инфекциозни и тропически болести "Д-р Виктор Бабеш" в Букурещ съобщи, че мъж на 54 години, който е бил приет с малария в интензивно отделение, е починал наскоро, пише БТА.

Комари на 130 милиона години разтърсиха научната общност

През последните 24 часа в здравни заведения са приети и други двама пациенти с малария, които са се заразили по време на пътуване в Занзибар. 

На 30 януари Министерството на здравеопазването съобщи, че през последните три месеца в Румъния са диагностицирани 11 случая на малария - по четири случая през ноември и декември и три през януари. Става дума за лица, които са пътували в ендемични зони в Африка.

До края на януари не е регистриран нито един смъртен случай, посочва още румънското здравно министерство.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1137 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.02.06 | 21:13

2
Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя----> mub.me/bioex
Данчо

2024.02.06 | 16:34

1
Съвет от мен: откажете се от пушенето на цигари. Белите дробове и портмонето ви ще са благодарни. Лично аз успях успешно да ги откажа с един специален продукт от натурални съставки: cutt.ly/otkaz

Добави коментар

Водещи новини