Сблъсъци между полиция и протестиращи навръх годишнината от земетресението в Турция

  • 06 февруари 2024 11:05

  • 1796
  • 1
Сблъсъци между полиция и протестиращи навръх годишнината от земетресението в Турция
© Getty Images

Сблъсъци между полицията и протестиращи навръх първата годишнина от унищожителното земетресение в Турция, отнело живота на над 53 000 души.

Всичко по темата:
Земетресенията в Турция и Сирия 695

Хиляди се събраха в турския град Хатай на бдение в памет на загиналите. Точно в 4:17 минути - часът, в който трус със сила 7.7 по Рихтер удари града, хората запазиха минута мълчание.

Напрежението се покачи по време на последвалото шествие, където демонстрантите скандираха "няма да забравим и няма да простим" и направиха опит да блокират пътища.

Смята се, че в основата на големия брой жертви, е масовото незаконно строителство в страната.

Земетресението засегна над 15 млн. души в Турция и Сирия, ранените са 107 хиляди.

С минута мълчание и траурни церемонии днес ще бъде почетена паметта на жертвите. Очаква се президентът Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва да посети най-тежко пострадалите градове, за да провери как върви възстановяването на разрушената инфраструктура, предава БНТ. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1796 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.06 | 15:41

1
Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя----> mub.me/bioex

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини