Кметът на Скопие с български паспорт оглави нова партия

  • 18 януари 2024 07:14

  • 1252
  • 2
Кметът на Скопие с български паспорт оглави нова партия
© Pixabay

Кметът на Скопие Данела Арсовска оглави нова партия, наречена "Нова алтернатива". В кампанията на Арсовска за кмет тя стана обект на нападки, че притежава български паспорт, съобщава БНТ. Тя спечели изборите за кмет на Скопие с подкрепата на ВМРО-ДПМНЕ, но последва разрив и опозицията оттегли подкрепата си.

След представянето на новия политически проект Арсовска заяви, че „всички възможности за участието на партията в предстоящите парламентарни избори са отворени” и ще влезе в коалиция, само ако бъдат приети идеите на "Нова алтернатива".

Росен Желязков разговаря с Талат Джафери

Кметът на Скопие се обяви и против Преспанския договор, с който бяха уредени отношенията с Гърция.

Вписването на българите в македонската Конституция нарече „сериозен и тъжен въпрос, а договорът с България е асиметричен”.

На 28 януари за първи път в историята на Република Северна Македония поста премиер ще заеме етнически албанец - председателят на парламента Талат Джафери ще оглави временно правителство, а през април и през май ще се проведат парламентарни и президентски избори.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1252 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.01.18 | 10:01

2
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
Жетон

2024.01.18 | 07:26

1
Пак ще ги преименуват тези помяри- новото име ще е Шиперия!

Добави коментар

Водещи новини