Още 85 пациенти от Газа пристигнаха в Турция за лечение

  • 12 януари 2024 15:04

  • 664
  • 1
Още 85 пациенти от Газа пристигнаха в Турция за лечение
© Getty Images

Още 85 болни и ранени от ивицата Газа пристигнаха за лечение в Турция. Това съобщи в профила си в социалната мрежа Екс министърът на здравеопазването на Турция Фахреттин Коджа.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 2860

Пациентите са транспортирани в Анкара с военен самолет на турското министерство на националната отбрана. Заедно с тях са пристигнали 106 придружители. 

Самолетът е излетял от египетското летище Ал Ариш и е кацнал късно снощи на военото летище „Етмесгут“ край Анкара. Това е седмата евакуация на пациенти от Газа в Турция, отбелязва турската телевизия НТВ, цитирана от БТА.

Десет служители на Националните медицински спасителни екипи (УМКЕ) са следели по време на полета здравословното състояние на 56 пациенти в по-тежко състояние.

Парламентаристи от 28 държави призоваха за прекратяване на огъня в Газа

Пациентите са били транспортирани с линейки в няколко болници в Анкара. 

Фахреттин Коджа посочи, че "ще продължат усилията на турската страна за лечение на пациенти от Газа, чиято здравна система се е сринала", отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
664 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.12 | 17:20

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини