Ново силно земетресение в турския черноморски окръг Гюмюшхане

  • 19 декември 2023 09:26

  • 4105
  • 1
Ново силно земетресение в турския черноморски окръг Гюмюшхане
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Ново земетресение с магнитуд 4,1 е регистрирано в турския черноморски окръг Гюмюшхане снощи, след като преди това трус от 4,3 разлюля същия район в 1:15 ч. сутринта в понеделник, съобщава турската частна телевизия НТВ.

Епицентърът и на двете земетресения с 22-часов интервал помежду им е бил в района на град Килкит. Трусовете са били усетени както в Килкит и Гюмюшхане, така и в близките градове Байбурт и Трабзон.

Няма подадена информация за негативни последици, причинени от наблюдаваната сеизмична активност, съобщи окръжният управител на Гюмюшхане Алпер Танръсевер.

Земетресение разлюля района на Истанбул

На място са изпратени екипи на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД), които обследват района. 

Известният турски сеизмолог Наджи Гьорюр коментира трусовете в социалните медии. Той уточни, че и двете земетресения са станали в рамките на разломната зона Думанлъ, намираща се по Северноанадолския разлом между градовете Йешилюрт и Олур.

"Земетресенията са слаби, но могат да окажат известно напрежение върху разлома Йедису, където очакваме земетресение между Ерзинджан и Бингьол", посочва сеизмологът.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
4105 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.19 | 10:38

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини