Журналистът Николай Кръстев: Групата за мокри поръчки в РСМ е имала чадър от службите

  • 07 декември 2023 17:58

  • 2019
  • 0
Журналистът Николай Кръстев: Групата за мокри поръчки в РСМ е имала чадър от службите
© Кадър: Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Трудно може да се обясни какво може да накара човек да поръча отвличането на детето си, за да изнудва майката за пари. Това трябва да определи психиатър.  Засечено е било движението на колата от нашите служби. В Турция Люпчо Палевски-Палчо много бързо е задържан. Това е смисъла да има сътрудничество между службите. Не случайно от Скопие ни благодариха, защото дадохме бързо много ценна информация. Това заяви журналистът Николай Кръстев по повод жестокото убийство на момиче в Република Северна Македония, в предаването „Денят на живо” по Нова нюз.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1304

„Палчо е извършил чудовищни неща преди убийството на 14-годишната Ваня. Бащата е имал сериозни задължения. Групата за мокри поръчки е имала чадър от службите. Открит е списък с хора, които е трябвало да бъдат отстранени, убити или изнудвани. Тази група е отстоявала откровени антибългарски настроения. Това е група за натиск, която излиза протестира, има определени каузи, финансирана е отвън. Един от тези хора е имал връзки с изгонения предстоятел на Руската църква в София”, обясни той.

Кой е издирваният от Интерпол Палчо, отвлякъл 14-годишното дете?

„Имам информация от Владо Бучковски, че е имало възможност два пъти българите да бъдат вкарани в македонската конституция, но ние отказваме”, заяви журналистът по повод темата в българското малцинство в РСМ.

„Не е изключено ВМРО-ДПМНЕ да омаловажи договора за добросъседство с България. Тогава ще бъде много трудно на българската дипломация. Затова управляващите в Скопие сега бързат, защото след това ще е много трудно влизането им в ЕС. Друг много сериозен въпрос е за албанците в македонската конституция”, предупреди Кръстев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2019 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини