Турция извършва проверки на над 600 акаунта в ТикТок за непристойно съдържание

  • 05 декември 2023 16:12

  • 998
  • 1
Турция извършва проверки на над 600 акаунта в ТикТок за непристойно съдържание
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Турските власти проверяват общо 612 акаунта в социалната мрежа ТикТок за непристойно съдържание. Това съобщи днес турският министър на вътрешните работи Али Йерликая, цитиран от държавната телевизия ТРТ-Хабер.

Досега са задържани 13 души. Срещу 14 души са предприети действия за експулсирането им от страната, посочи той.  

Продължават необходимите действия по отношение на проучването на съдържанието на 612 акаунта, каза Йерликая.

В последно време турските власти обявиха, че е необходимо да бъде затегнат контролът върху ТикТок и популярните блогъри. 

Австралия ще забрани ТикТок на всички правителствени мобилни устройства

Хюсеин Яйман от управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) и председател на Комисията за електронни медии на Меджлиса, заяви вчера, че дейността на блогърите и инфлуенсърите се е превърнала в "проблем, свързан с националната сигурност".

Яйман припомни, че представителят на ТикТок за Турция и Евразия Емир Гелен е повикан на 7 декември за въпроси в комисията.

Според редица турски депутати поведението на някои от най-популярните местни блогъри, които в Турция се наричат "феномен", често противоречи на основите на морала и нравствените ценности. Народните представители са на мнение, че е необходимо да бъде въведен финансов и данъчен контрол върху дейността на инфлуенсърите, включително върху техните доходи, значителна част от които са от дарения от фенове, както и от реклама, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
998 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.05 | 20:23

1
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto

Добави коментар

Водещи новини