Пуснаха предсрочно от затвора физическия убиец на турско-арменския журналист Хрант Динк заради добро поведение

  • 16 ноември 2023 15:59

  • 1872
  • 2
Пуснаха предсрочно от затвора физическия убиец на турско-арменския журналист Хрант Динк заради добро поведение
© Getty images (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Физическият убиец на турския журналист от арменски произход Хрант Динк (на снимката) Огюн Самаст бе пуснат предсрочно от затвор в Истанбул", написа едно от малкото опозиционни на властта в Анкара издания "Дувар".

"Управата на мястото за изтърпяване на наказанията се мотивира, че физическият извършител на престъплението е освободен заради добро поведение", добави медията

"Хрант Динк бе убит пред офиса на редактирания от него арменски и турски езици вестник "Агос" на 7 януари 2007 г. За престъплението бе задържан Самаст, тогава на 17 години", припомни вестникът.

"Първоначално убиецът на Динк получи доживотна присъда. С оглед на непълнолетието му тя бе намалена на 23 години,  от които трябваше да излежи 15 години и два месеца", написа още Дувар.

Убиецът на Хрант Динк бе осъден на 23 г.

 

"Очакваше се Самаст да излезе на свобода през 2020 г. Той обаче, докато излежаваше присъдата си си за убийството на Хрант Динк, нападна надзиратели в затвора. Заради това Самаст получи присъда за срок от пет години, един месец и 13 дни", разказа изданието.

"Самаст не излежа пълния срок от втората си присъда заради добро поведение", посочи още медията.

 

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1872 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
съни

2023.11.16 | 20:37

2
ама изтрепете се бе турчаля мръсни.

2023.11.16 | 20:34

1
Най-продаваният продукт за отслабване в света! Помогна на мен и съпруга ми и ще помогне на вас, резултатът е видим след няколко дни, купих го от тук ----->> mub.me/keto

Добави коментар

Водещи новини