Заловиха издирван албански наркобос в Турция

  • 10 ноември 2023 14:35

  • 980
  • 1
Заловиха издирван албански наркобос в Турция
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Турската полиция е задържала албански гражданин, издирван с червена бюлетина на Интерпол за трафик на наркотици, съобщи Ройтерс, като се позовава на турския вътрешен министър Али Йерликая.

Дритан Реджепи, познат като лидер на наркокартела „Компания Бело“, е пренасял наркотици от Южна Америка за Европа, предава БТА.

Албанският информационен портал „Шчиптаря“ съобщава, че Дритан Реджепи е едно от многото имена, използвани от издирвания, както и че и в Албания той има задочна присъда от 25 години затвор. 

Арестуваха 17 души, свързани с италианската мафия

Обвиненията към него са за убийство на двама полицаи през 1998 г. във Фуш-Круя, северно от албанската столица Тирана.

Последното му влизане в Албания е регистрирано през 2013 г., като в страната той е бил обявен за издирване заради вземане на заложник и убийство на още един човек, както и за наркотрафик.

Реджепи е бил издирван още в Испания, Италия и Великобритания за трафик на кокаин. В Белгия, Нидерландия, Великобритания и Южна Америка е познат като лидер на една от най-опасните групи за наркотрафик към Европа.

Турският вътрешен министър заяви, че Реджепи е влязъл в Турция през летището в Истанбул с колумбийски паспорт на името на Бенхамин Омар Перез Гарсия, пише още „Шчиптаря“.

При залавянето у наркобоса са открити златни бижута, скъпи часовници и пари в евро.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
980 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.10 | 15:13

1
Хоpата вече могат да прeдотвpатят или излекуват диaбeтa само с едно лекаpство. Подходящо за всеки и дeйства бъpзо, пoмoгнeте на сe.бе си или на близкитe си това е лeкаpството----->> min.lc/diabexin

Добави коментар

Водещи новини