Партията на Ердоган организира митинг в подкрепа на палестинците

  • 26 октомври 2023 10:29

  • 872
  • 0
Партията на Ердоган организира митинг в подкрепа на палестинците
© Getty Images (архив)

Управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) планира голям митинг в събота в Истанбул в знак на солидарност с палестинците, съобщи „Хюриет дейли нюз“.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2589

Демонстрацията, на която ще присъства и президентът Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва, който също е и лидер на ПСР, ще се проведе на бившето летище „Ататюрк“.

Митингът е организиран от истанбулската организация на управляващата партия и има за цел да привлече вниманието към това, което организаторите определят като „израелска бруталност“.

Ердоган: "Хамас" не е терористична организация

В проявата ще вземат участие и партийните лидери от Републиканския алианс около партията на президента, сред които лидерът на Партията на националистическото действие (ПНД) Девлет Бахчели, лидерът на партия „Велик съюз“ Мустафа Дестиджи, лидерът на Партията на новото благоденствие (ПНД) Фатих Ербакан и др.

Според съобщението на организаторите се очаква митингът да привлече участници от различни сектори, включително медии, спорт, изкуство, бизнес, както и членове на палестинската диаспора, информира БТА.

Последвайте канала на

Владимир Василев
872 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини