Ердоган е разпоредил преговори за освобождаване на цивилни, задържани от "Хамас"

  • 12 октомври 2023 12:38

  • 1144
  • 2
Ердоган е разпоредил преговори за освобождаване на цивилни, задържани от "Хамас"
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган е наредил да започнат преговори за освобождаването на израелски цивилни заложници, отвлечени от терористи на палестинската ислямистка групировка "Хамас", предаде ДПА, като се позовава на източник от кабинета на Ердоган.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2272

Все още не е известно в какво ще се състоят преговорите и дали в тях ще участват както представители на „Хамас“, така и на Израел. 

Според президентския източник, който е съобщил за предстоящите преговори, информацията, че турски официални лица са се срещнали вече с „Хамас“ в столицата Анкара, е невярна.

Ердоган активно критикува израелската окупация на палестинските територии и призовава за признаването на независима Палестина.

Вчера той определи израелските бомбардировки на ивицата Газа като „клане“. В същото време турският президент заклейми и убийствата на израелски цивилни граждани.

Ердоган: Бомбардирането на цивилни не подхожда на държава, а на групировка

Миналата събота бунтовниците на „Хамас“ извършиха масови убийства и причиниха смъртта на над 1200 души в израелски гранични градове, включително посетители на музикален фестивал. Смята се, че около 150 души са държани като заложници в ивицата Газа.

Израел отговори на кръвопролитията с тежки въздушни бомбардировки в района на Газа. По данни на Министерството на здравеопазването в Газа там са загинали над 1200 души, а около 5800 са ранени, допълва БТА. 

Последвайте канала на

Весела Найденова
1144 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.10.12 | 18:02

2
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik
Sarbeca Z

2023.10.12 | 14:11

1
Смърт за чифутите сред евреите няма цивилни, всички трябва да бъдат унищожени

Добави коментар

Водещи новини