Ислямистки партии в Турция обединяват усилия в подкрепа на палестинската кауза

  • 11 октомври 2023 09:11

  • 1474
  • 1
Ислямистки партии в Турция обединяват усилия в подкрепа на палестинската кауза
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Две ислямистки партии в Турция - едната част от коалицията около партията на президента Реджеп Тайип Ердоган, а другата представена в алианса на опозицията, обединяват усилията си за действия в защита и подкрепа на палестинската кауза.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2060

ХЮДА-ПАР, съюзник в Републиканския алианс на Ердоган, и Партията на щастието (Саадет партиси) от опозиционния Национален алианс, са консервативни ислямистки формации. Двете партии решиха да си сътрудничат в подкрепа на Палестина по предложение на лидера на ХЮДА-ПАР Зекерия Япъджъоглу.

В разговор между него и председателя на Партията на щастието Темел Карамоллаоглу е било договорено двете формации да запретнат ръкави за съвместни действия по палестинската кауза, съобщи Анадолската агенция. 

След израелските удари: Хиляди домакинства без ток, вода и горива в Ивицата Газа

В рамките на тези усилия ще бъде проведен съвместен митинг в неделя в истанбулския квартал Йени капъ, където по традиция митингите си провежда управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) на Ердоган.

Освен това двамата лидери са се разбрали ръководствата на двете партии да огласят съвместна декларация пред депутатите в Меджлиса в подкрепа на Палестина и палестинския народ.

“Нашата цел е, като обединим усилията си, да осигурим по-широка подкрепа в обществото за нашите палестински братя”, е заявил Карамоллаоглу.

По думите на Япъджъоглу ”мюсюлманското население на Газа са братя и сестри, които в момента повече от всякога се нуждаят от силна подкрепа”.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1474 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.11 | 10:37

1
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини