Още 596 румънски граждани са се върнали от Израел през изминалата нощ

  • 10 октомври 2023 10:19

  • 700
  • 1
Още 596 румънски граждани са се върнали от Израел през изминалата нощ
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Още 596 румънски граждани са се върнали в Румъния от Израел през изминалата нощ, съобщи днес Министерството на външните работи, цитирано от Аджерпрес.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2097

В информацията се уточнява, че те са пристигнали с два полета на румънския национален авиопревозвач ТАРОМ и с други два полета, извършени от частни авиокомпании.

Снощи министерството съобщи за 115 румънски граждани, които са били репатрирани от Израел с полет, извършен от частна авиокомпания.

МВнР отбелязва, че мобилен консулски екип на румънското посолство в Тел Авив и на румънското представителство в Рамала, както и екип за бързо реагиране на Кризисното звено на МВнР остават на летище "Бен Гурион" в Тел Авив, за да предоставят консулска помощ на румънските граждани на летището, пише БТА.

Българин, получил повиквателна за запасняк в Израел: Не знаем срещу кого се бием

Румънските граждани, които се намират на територията на Израел, могат да се свържат с румънското посолство в Тел Авив и да съобщят за присъствието си в региона, като посочат личните си данни и координати си, информира МВнР, като отбелязва, че това е много важно за правилното централизиране на данните и осигуряването на ефикасна комуникация с цел оказване на консулска помощ.

Вчера премиерът Марчел Чолаку заяви, че още 780 румънски граждани, намиращи се в Израел, са поискали да бъдат репатрирани, а националната авиокомпания ТАРОМ ще им помогне да се върнат в страната, предаде новинарският сайт Нюз.ро.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
700 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.10 | 11:50

1
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини