Човешки останки бяха открити в Косово

  • 05 октомври 2023 14:20

  • 783
  • 1
Човешки останки бяха открити в Косово
© Getty images (архив)

Човешки останки бяха открити в село Бищажин (Бистражин), Югозападно Косово, предаде КосоваПрес, цитирана от БТА.


Според медийната информация най-вероятно става дума за жертва на последната война в бившата сръбска провинция (1998–1999 г.).


Правителствената комисия на Косово за безследно изчезналите лица подчерта, че предстои да бъде извършен ДНК-анализ на откритите останки.

„В последните две седмици нашите екипи, Института по съдебна медицина и косовската полиция, с подкрепата на Министерството на отбраната, косовските сили за сигурност, ЕУЛЕКС (мисията на ЕС за върховенство на закона в Косово) и организацията на Червения кръст в Косово извършиха разкопаване в Бищажин, община Джакова (Дяково), казаха от институцията.

"Вчера по време на разкопаването, екипите се натъкнаха на човешки останки, които според работещия на мястото антрополог Вальон Хюсени представляват съдебномедицински интерес и потенциално принадлежат към жертвите на войната в Косово през 1998–1999 г.“, добавиха от комисията.

Косово празнува 15 години от независимостта си

Последвайте канала на

Валери Зайцев
783 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.05 | 15:16

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> mub.me/medbg

Добави коментар

Водещи новини