Засилени са мерките за сигурност и днес в Анкара

  • 03 октомври 2023 14:02

  • 768
  • 1
Засилени са мерките за сигурност и днес в Анкара
© Getty images (архив)

Два дни след самоубийствения атентат в центъра на турската столица мерките за сигурност в града продължават да са изключително засилени, предаде БТА.

Тежко въоръжени войници, полицаи, жандармеристи са разположени около правителствените учреждения, около различни институции, на ключови булеварди и кръстовища, както и пред площади, паркове, около метростанции, пред спирки на градския транспорт.

На много места има бронирани военни автомобили, полицейски коли, коли на жандармерията, както и на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД).

Полицията извършва постоянно проверки на самоличността в различни райони на Анкара и най-вече около министерството на вътрешните работи и Великото национално събрание на Турция (парламента). Нападението в неделя бе извършено срещу входа на Главното полицейско управление, намиращо се в сградата на министерството на вътрешните работи. Двама полицейски служители бяха ранени при атаката.

Същевременно центърът на столицата на Турция, голяма част от който бе блокиран след атентата в неделя, още вчера сутринта бе отворен. В пиковите часове сутрин и следобед стават обичайните задръствания и улиците са пълни с хора. Централният площад Къзълай тази сутрин и вчера следобед – около 17 ч., бе пълен с хора. Както обикновено много клиенти имаше в хранителните магазини, в магазините за дрехи и козметика, заведенията за хранене, кафенетата и баровете също бяха пълни с клиенти.

Не се наблюдава паника сред жителите и гостите на турската столица след атентата в неделя. Местни жители коментират пред БТА, че това вероятно се дължи главно на факта, че при атентата нямаше жертви (освен двамата нападатели – единият от които се самовзриви, а другият бе неутрализиран от полицаите).

Кюрдската работническа партия пое отговорност за атентата в Анкара

Съвсем различна бе ситуацията след атентата в турската столица през март 2016 г. пред автобусна спирка на площад Къзълай, при който имаше много жертви и ранени. Тогава централният район е бил на практика празен в продължение на дни наред заради страх от нови атентати, разказаха студентките Зейнеп и Айше.

Последвайте канала на

Novini.bg
768 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.03 | 14:31

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> mub.me/medbg

Добави коментар

Водещи новини