Кметът на Белград подаде оставка

  • 29 септември 2023 12:37

  • 732
  • 1
Кметът на Белград подаде оставка
© Фейсбук

Кметът на сръбската столица Белград Александър Шапич обяви, че подава оставка, но ще продължи да управлява Белград всеотдайно до деня на изборите, съобщи градската администрация, цитирана от регионалната телевизия Ен1.

Току-що подадох официално оставката си като кмет на Белград, за да започнат да се създават законови условия за провеждането на избори, каза Александър Шапич, като отбеляза, че изборите за управлението на Белград ще се проведат заедно с предсрочен парламентарен и местен вот на 17 декември. 

„И след този акт ще продължа да изпълнявам кметските си задължения със същата всеотдайност и ангажираност, за да осигуря безпроблемното прилагане и реализиране както на всички революционни социални мерки, така и на проектите, които реализирахме, започнахме или планирахме“, посочи Шапич.

Още вчера той каза, че изборите за Белград най-вероятно ще бъдат на 17 декември.

На вчерашното заседание на правителството, по информация на Ен1, премиерът Ана Бърнабич е поискала от министрите и държавните секретари всички наредби, които са в процедура, да бъдат приети до средата на октомври, тъй като парламентарните избори ще се проведат на 17 декември.

Президентът на Сърбия Александър Вучич в сряда вечер пред националната телевизия РТС каза, че парламентарните и местните избори може да се проведат на 17 декември.

Партията на сръбския президент е с най-голяма подкрепа в страната

Източник от управляващата Сръбската прогресивна партия също посочи вчера пред агенция Бета, че най-вероятно предсрочни парламентарни и местни избори ще има на 17 декември и че от ръководството на партията е било разпоредено на всички председатели на общини и кметове да подадат оставки.

Вчера кметовете на Смедерево и Лесковац и председателят на община Кучево подадоха оставки.

Опозицията настоява за провеждането на предсрочен парламентарен вот и избори за местно управление на Белград до края на годината.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
732 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.29 | 17:03

1
Това е по-добро от всяка виагра./ Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> mub.me/medbg

Добави коментар

Водещи новини