Запасите във водохранилищата на Истанбул са спаднали до критично ниско ниво

  • 27 септември 2023 14:21

  • 749
  • 2
Запасите във водохранилищата на Истанбул са спаднали до критично ниско ниво
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Водните запаси във водохранилищата на Истанбул са спаднали до 22,99 процента, което е най-ниското ниво от 2014 г. досега, предават турските медии, като се позовават на данни от сайта на Истанбулското управление за водоснабдяване и канализация.

Количеството на валежите, постъпили във водохранилищата от началото на годината до 27 септември, е по-малко от 400 мм на квадратен метър. Дори през предишни сухи години тази стойност е била по-висока.

Общите резерви в резервоарите на мегаполиса в момента са 199 млн. куб. м вода при норма от 868,7 млн. куб. м. От началото на септември резервите са намалели с около 50 милиона куб. м.

Проблемът с водата в града се дължи и на това, че през последните години властите не успяват да открият или създадат нови водоизточници в района.

Съществува риск скоро жителите на Истанбул да се сблъскат с проблема да получават мръсна вода от крановете в домовете си заради понижаващото се ниво на водата в резервоарите и невъзможността да се черпи вода без утайки и с ниско съдържание на замърсители към пречиствателните станции. По-интензивното пречистване на водата също е рисковано поради необходимостта да се използват повече хлор и други химикали.

Последвайте канала на

Нора Виткова
749 2

Коментари 2

Добави коментар

2023.09.27 | 17:43

2
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> tyny.to/sbiom

2023.09.27 | 14:42

1
ДА ПИЯТ АЙРЯН ДОКАТО ЗАВАЛИ

Добави коментар

Водещи новини