Сърбин е арестуван в Черна гора по обвинение във военни престъпления в Косово

  • 25 септември 2023 15:39

  • 737
  • 1
Сърбин е арестуван в Черна гора по обвинение във военни престъпления в Косово
©
Слушай новината Слушай новината

Черногорската полиция арестува днес сръбски гражданин, издирван от Национално централно бюро Интерпол на мисията на ООН в Косово ЮНМИК по обвинение във военни престъпления срещу цивилното население, предаде агенция МИНА, цитирана от БТА.

„М.В. е издирван от НЦБ Интерпол на ЮНМИК, защото се изисква осигуряване на присъствие за наказателно дело, което се води срещу него по основателни съмнения, че е извършил военни престъпления срещу цивилното население“, пише в съобщение на полицейското управление.

Вучич обяви, че косовската полиция е убила трима сърби

Обвиняемият е заловен от служители на Сектора за борба срещу престъпността в сътрудничество със служители на отдела за сигурност Плав и Беране в Черна гора.

М.В. е заподозрян, че през 1999 г. е извършил военно престъпление на територията на община Печ, Западно Косово.

В съобщението на черногорската полиция се посочва, че разследващият съдия от Върховния съд в Биело поле, Североизточна Черна гора, е определил арест за екстрадиция на обвиняемия.

Последвайте канала на

Калина Христова
737 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.25 | 23:14

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom

Добави коментар

Водещи новини