Стачка на съдебната администрация отложи делото за побоя над Пендиков

  • 21 септември 2023 11:49

  • 808
  • 1
Стачка на съдебната администрация отложи делото за побоя над Пендиков
© Булфото (архив)

За пореден път делото за побоя на секретаря на вече заличеното сдружение "Цар Борис Трети" в Охрид Християн Пендиков беше отложено.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1209

Причината този път е протестът на работещите в съдебната администрация в Република Северна Македония, който посрещна на входа влизащите в Основния съд в Охрид. 

В съдебната зала се появи обвиненият Илия Спасески. Адвокатът му дойде до съда, но не влезе в залата с обяснението, че подкрепя стачката на съдебната администрация. 

По думите на съдията Боян Мартиноски прокуратурата е внесла обвинение за побоя на Пендиков и срещу още едно лице - Борче Ангелов.

Той е разпознат от Пендиков като втория участник в случилото се на 19 януари в Охрид. От записите на охранителните камери, които бяха прегледани на едно от заседанията, се виждат две лица, които нанасят побой на Пендиков, предава БТА. 

Продължава делото с разпити на свидетели за побоя над Християн Пендиков

Обвинението към Борче Ангелов е също за нанасяне на тежка телесна повреда в съучастие,  а на следващото заседание ще бъде решено дали двете дела, които се отнасят до побоя, ще бъдат обединени, обясни адвокатът на Пендиков Стефан Камишевски. 

Следващото заседание е насрочено за 26 октомври.

Секретарят на сдружение "Цар Борис Трети" Християн Пендиков стана жертва на побой в Охрид на 19 януари, а ден след това беше транспортиран с правителствения самолет "Фалкон" за лечение в България. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
808 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.21 | 14:59

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини