Експлозия на кораб край румънското крайбрежие

  • 20 септември 2023 12:03

  • 2273
  • 5
Експлозия на кораб край румънското крайбрежие
© Twitter/X
Слушай новината Слушай новината

Експлозия е станала тази сутрин на кораб, плаващ под флага на Того, край румънското крайбрежие при окръг Тулча, съобщи Аджерпрес. 

Взривът е станал във водите край пристанищния град Сулина по неизвестна засега причина, пише БТА. По искане на капитана на плавателния съд всички 12 членове на екипажа са били евакуирани и докарани в безопасност на пристанището в Сулина.

Круизен кораб се блъсна в товарен кораб заради буря

"Засега причините за експлозията не са известни. Пристанищната администрация на Тулча е започнала разследване за установяване на причините за инцидента. Ако експлозията се е дължала на мина, това трябва да установи Министерството на отбраната", заяви Дан Ичим, главният капитан на Пристанищната администрация на Тулча.

В операцията по спасяването на екипажа на търговския кораб са участвали служители на бреговата охрана и на румънската Агенция за спасяване на човешкия живот в морето.

Един от 12-те моряци на кораба се намира под медицинско наблюдение в отделението за спешна помощ на окръжната болница в Тулча. Управителят на Окръжната служба за спешна помощ Родика Агаврилей заяви за Аджерпрес, че състоянието на моряците е оценено от медици, като за един от тях все още се налага медицинско наблюдение.

"Става дума за сирийски гражданин, който постъпва с леки болки в корема и контузия на дясната ръка. Той все още остава в Спешно отделение", уточниха от медицинската служба.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
2273 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.09.20 | 15:28

5
Всичко Руско е боклук, като започнеш от Путин ,та до Митрофанова. Пълни терористи.
Sarbeca Z

2023.09.20 | 12:50

4
След предстоящото посещение на Пут.ьо при учителя му Хит.лер ще започне тотална чистка на Черно море от допотопни морски мини и други пиянски отпадъци.

2023.09.20 | 12:46

3
Румънците са обезвредили над 60 изхвърлени мини близо до брега. Колко не са изхвърлени не се знае. Тагарев каза май нещо, че всяка седмица имало.
гларус

2023.09.20 | 12:36

2
Следващото лято спасителите на плажа ще са с каски и бронежилетки .

2023.09.20 | 12:26

1
СЕГА ВЕЧЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ,ЧЕ ЧЕРНО МОРЕ Е НЕ САМО ЗАМЪРСЕНО,НО И НИКАК НЕ Е БЕЗОПАСНО ?

Добави коментар

Водещи новини