От днес още 16 хранителни продукта са с намалени цени в Сърбия

  • 20 септември 2023 11:57

  • 728
  • 1
От днес още 16 хранителни продукта са с намалени цени в Сърбия
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

От днес в търговските вериги в Сърбия ще бъдат намалени цените на още 16 продуктови категории, като част от кампанията "По-добра цена - цена за хората", съобщи Танюг, предаде БТА.

Това са: брашно ТИП 500 и ТИП 400, слънчогледово олио, кисело мляко, маргарин, сирене за мазане, лук, боб, зеле, пастет, хот-дог, замразен грах, конфитюр, бисквити, паста за зъби и сапун. Акцията продължава до 31 декември, а продуктите, които са част от нея, в магазините са ясно обозначени с етикет "Bolja cena“ ("боля цена" - по-добра цена), за да могат потребителите да ги намерят по-лесно на рафта и да ги купят.

Министърът на финансите в сръбското правителство Синиша Мали посети тази сутрин супермаркет и, както посочи, спести повече от 1000 динара, като купи продукти с надпис "По-добра цена“, съобщи белградският вестник "Политика". Синиша Мали установи, че продуктите наистина ги има по рафтовете, че са налични и ясно обозначени.

"Дойдох тук в маркета "Перса“ в квартал Дорчол, за да видя дали са направени намаленията, кои са продуктите, ако има такива, и в крайна сметка, за да видя колко може да спести един гражданин на Сърбия предвид тези намаления. Когато сумирах и купих всички тези 16 продукта, общата сметка беше 1493 динара, а ако нямаше отстъпка, тази сметка щеше да бъде 2644 динара“, заяви Мали пред Танюг.

"Разликата е очевидна и ясно показва резултатите от усилията на правителството на Сърбия и президента в борбата за по-добър стандарт на живот на всички граждани на Сърбия. Продукт по продукт, категория по категория, с увеличаване на заплатите и пенсиите искаме да допринесем за по-добър живот на гражданите на Сърбия и да се борим с инфлацията по този начин“, добави министърът. Мали подчерта, че е добре, че инфлацията бавно спада и че ще достигне осем процента до декември, а през следващата година ще достигне средно 4,9 процента, пише вестник "Политика".

Цените на храните, произведени от суровините, забранени за внос от Украйна, трябва да паднат

Последвайте канала на

Десислава Станева
728 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.20 | 15:24

1
Не ми говорете за Сърбия, колко са намалените цени в България?

Добави коментар

Водещи новини