Увеличава се насилието сред подрастващите в Турция

  • 13 септември 2023 14:32

  • 738
  • 0
Увеличава се насилието сред подрастващите в Турция
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Увеличава се насилието сред подрастващите в Турция, сочат данни на доклад на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), цитирани от в. „Хюриет“.

По данни на ОИСР близо 20 процента от 15-годишните ученици в Турция постоянно са подложени на физически или психически тормоз от връстници.

Също така и справка на Турския статистически институт показва, че броят на случаите на насилие над деца от страна на техни връстници, за които е съобщено на полицията, се е увеличил с 20,5 на сто в последно време.

Тревожните данни за увеличаването на насилието сред тийнейджърите са публикувани в „Хюриет“ след пореден скандален случай на нападение над 15-годишно момиче и над момче от съученици на момичето. Случаят предизвика силно обществено възмущение. 

Задържаха 19-годишен за насилие към приятелката си в Сливенско

Ученичката е с тежки наранявания по лицето, след като е била брутално нападната от група нейни съученици в Истанбул. Първоначално момичето било подложено на словесен тормоз. Друго момче се опитало да спре обидите към момичето, след което групата нападнала физически и двамата. 

По момичето са хвърляни и камъни. Тя е пострадала сериозно и е била приета в болница. Момичето е с много шевове на лицето и с няколко счупени зъба. Нападнатото момче е с травма на ухото. 

Двама от непълнолетните нападатели са задържани.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
738 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини