Ердоган планира скоро да обсъди с Путин увеличаването на доставките на зърно за Африка

  • 11 септември 2023 15:53

  • 1243
  • 1
Ердоган планира скоро да обсъди с Путин увеличаването на доставките на зърно за Африка
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва заяви днес, че очаква скоро да обсъди с руския държавен глава Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 перспективите за увеличаване на доставките на храни за бедните страни в Африка, предадоха турските медии.

Ердоган говори пред журналисти в самолета на връщане от Индия, където се състоя срещата на върха на Г-20.

Преди известно време бяха доставени 33 млн. тона различни видове зърно. Отново предложихме да помогнем на най-слабо развитите страни в Африка, да увеличим тези обеми, посочи Ердоган.

Руският външен министър Сергей ЛавровСергей ЛавровСергей Викторович Лавров е руски дипломат, като от 2004 година е министър на външните работи по време на разговорите в Индия предложи да обсъдим това с руския президент. Отново ще обсъдя въпроса с президента Путин по телефона. Би било полезно да се увеличат обемите с помощи за най-слабо развитите страни в Африка, каза Ердоган.

Турският президент също така отбеляза, че страната му ще продължи да търси решения за възобновяване действието на споразумението за износа на зърно от украински пристанища. 

Ердоган: Изключването на Русия от преговорите за зърнената сделка няма да бъде устойчиво

Западът трябва да изпълни обещанията, дадени на Русия, посочи Ердоган.

През юли Москва преустанови участието си в "зърнената сделка", като посочи, че не са спазени обещанията към нея в рамките на споразумението, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1243 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.11 | 20:31

1
Ердоган е двуличнк, но не може хем к@ра вгъ@а хем душата в рая, Трябва да избере страна.

Добави коментар

Водещи новини