Българи край Александруполис: Всичко в града е затворено, пепел пада отвсякъде

  • 23 август 2023 12:25

  • 464
  • 0
Българи край Александруполис: Всичко в града е затворено, пепел пада отвсякъде
© Getty images
Слушай новината Слушай новината

Опустошителните пожари в Гърция продължават да бушуват.

Заради огнения ад гръцкият премиер Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г. свика лидерите на политическите партии и депутатите на извънредно заседание в парламента.

Според противопожарните екипи обстановката се подобрява, особено в районите, където вятърът утихва. В сила обаче остава пълната забрана за влизане в горски райони.

"Всички сме готови с една чанта в колата, по цели нощи седим и очакваме момента в който ще ни кажат да напуснем града да тръгнем, магистралата е затворена в момента , отварят я на 5-10 минути , пак я затварят защото огнъят е около магистралата. нямаме радио и имаме голям проблем с интернета затова е слаба връзката. , всичко е затворено в града, единствено работят супермаркетите, хората вървят който излиза върви със маска, страшен пушек е, пепел пада отвсякъде като сняг", заяви Галя Бакалова, жител на Александруполис, предаде БНТ.

Български пожарникари отново ще помагат в гасенето на пожари в Гърция

"Все още въздухът в Александрупулис и около Александруполис е токсичен, не се диша, трудно е, туристите там в хотела в който аз работя, вчера са напуснали. Аз никога не съм виждала такава грозна картинка в Александруполис и около Александруполис".

Последвайте канала на

Росица Валентинова
464 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини