Сръбските полицаи ще имат камери на униформите си

  • 16 август 2023 13:26

  • 342
  • 0
Сръбските полицаи ще имат камери на униформите си
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

От 1 септември пътната полиция в Сърбия ще използва по време на пътни проверки 60 камери, поставени на униформите на пътните полицаи, съобщава белградският вестник "Данас". Устройствата ще се използват и в служебните автомобили без полицейски маркировки.

Камерите бяха дарени вчера от САЩ. 

Американският посланик в Белград Кристофър Хил обясни  защо САЩ финансира поставянето на камери върху униформите на сръбските полицаи.

"Става въпрос за балансиране на властта на държавата с правата на отделния човек. Тези камери осигуряват прозрачност и гарантират, че правата на всеки се зачитат“, посочи Хил в съобщение в социалната мрежа Екс (бившата Туитър) на американското посолство, съобщава N1.

Той добави, че САЩ ще финансират камерите на униформите на сръбската полиция "в името на прозрачността и безопасността на всички нас".

"Благодаря на Министерството на вътрешните работи за силно партньорство в това, както и в много други усилия, за подобряване на върховенството на закона в Сърбия“, се казва в съобщението с хаштаг "прозрачността изгражда доверие“. 

Последвайте канала на

Нора Виткова
342 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини