Съвместно учение на Европейското командване на САЩ и сръбската армия се провежда в Сърбия

  • 10 август 2023 13:56

  • 312
  • 0
Съвместно учение на Европейското командване на САЩ и сръбската армия се провежда в Сърбия
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Европейското командване на САЩ (USEUCOM) провежда учение със сръбската армия, като фокусът на учението е търсене и спасяване с помощта на хеликоптери, пише сръбското издание "Политика".

Учението в Сърбия продължава от 7 до 11 август, уточни Европейското командване на САЩ  за "Гласът на Америка".

Този ангажимент е част от продължаващото сътрудничество на Сърбия с американските сили, което е специално посветено на трупането на професионален опит при действието и планирането на операции за търсене и спасяване с хеликоптер, което предвижда използване на модерна техника, намиране и евакуиране на хора от труднодостъпни терени при всякакви метеорологични условия, се посочва в писмения отговор на Военното командване на САЩ в Европа до Гласът на Америка.

В учението участват представители на военновъздушните сили на САЩ в Европа, членове на 31-во изтребително крило на 56-та спасителна ескадрила, чиято централа е в базата Авиано, Италия, и 119-та смесена хеликоптерна ескадрила от 98-ма авиационна бригада на сръбската армия.

Успешно завърши съвместната подготовка „PLATINUM LION 23”

Като част от това сътрудничество делегация на Европейското командване на САЩ е на официално посещение тази седмица на военновъздушните сили на сръбската армия, съобщиха по-рано от министерството на отбраната на Сърбия.

По време на посещението ще бъдат обсъдени ключови въпроси за безопасното и ефективно провеждане на търсене и спасяване в бойни условия и възможността за по-голямо сътрудничество между военновъздушните сили на Сърбия и САЩ в тази област, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
312 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини