Вучич: Въпросът за миграцията е под контрол

  • 07 юли 2023 17:12

  • 384
  • 0
Вучич: Въпросът за миграцията е под контрол
© Getty Images/Guliver

Президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. каза днес във Виена, че подписването на тристранен меморандум за миграцията е много важно и въпросът за миграцията ще се държи под контрол, съобщи сръбската национална телевизия РТС, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1594

„Много научих от канцлера (на Австрия Карл) Нехамер и премиера (на Унгария Виктор) Орбан относно отношенията в света и как те виждат бъдещето на Европа и света. Вярваме, че всички заедно ще намерим начин в предстоящите години да променим тенденциите, според които реалният икономически растеж се изселва от Европа. Нашата работа е да се опитаме да запазим европейския напредък за пет, шест и десет години“, каза Вучич на пресконференция след тристранна среща на върха във Виена.

Той посочи и че е горд, че Сърбия е допринесла за някакъв вид стабилност в Европа и се надява скоро да има среща и в Будапеща.

Вучич подчерта, че Сърбия е успяла да реши до голяма степен проблема си с газа, благодарение на „унгарските приятели“ и добави, че е благодарен на унгарския премиер и на външния министър на Унгария Петер Сиярто за това, че Сърбия разполага с достатъчно количество газ.

Нехамер, Орбан и Вучич обсъдиха въпросите, свързани с миграцията

„Сърбия снощи имаше 588 милиона кубични метра газ в резерв. С редовния поток на газ не би трябвало да имаме каквито и да било проблеми през зимата, въпреки че се очаква повишаване на цените“, отбеляза Вучич.

Премиерът Орбан подчерта, че разговорът за сътрудничество между Сърбия и Унгария за снабдяването с газ показва значението на съжителството и сътрудничеството на страните в Средна Европа.

Това е третата среща на върха в този формат по наболели миграционни въпроси.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
384 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини