Косово: Сърбия отвлече нашите полицаи

  • 14 юни 2023 20:52

  • 1360
  • 0
Косово: Сърбия отвлече нашите полицаи
© Getty (архив)

Президентът на Косово Вьоса Османи призова за бърза международната реакция и единни действия срещу склонността на Сърбия да дестабилизира региона, предаде агенция КосоваПрес, цитирана от БТА.

Османи настоя тримата полицаи, които бяха отвлечени от сръбските сили на територията на Косово, да бъдат освободени незабавно и без никакви условия.

Османи каза, че Сърбия не се интересува от мира и стабилността в региона.

„Този ​​акт още веднъж доказва, че Сърбия не се интересува от мира и стабилността в региона, а от предизвикването на дестабилизация на Косово и на целия регион. Днешният акт доказва, че Сърбия продължава да действа с логиката на миналото, чиито хегемонистични тенденции предизвикаха ужасни престъпления и много жертви“, добави Османи.

Тя каза, че полицаите трябва да бъдат освободени незабавно и без никакви условия.

„Косовската полиция показа ангажираност и решителност да поддържа реда и закона за всички граждани без разлика, така че подобен акт изисква силна реакция и единни действия на международната общност срещу склонността на Сърбия да дестабилизира региона. Полицейските служители трябва да бъдат освободени незабавно и безусловно. Институциите на Косово няма да се откажат от ангажимента си към върховенството на закона, както и от ангажимента си към дългосрочния мир и стабилност", посочи още Османи.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1360 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини