Удължиха срока за предаване на незаконни оръжия в Сърбия

  • 08 юни 2023 13:13

  • 240
  • 1
Удължиха срока за предаване на незаконни оръжия в Сърбия
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Сръбският министър на вътрешните работи Братислав Гашич продължи срока за предаване на нелегални оръжия, съобщи вестник "Новости".

В наредбата, публикувана в Държавен вестник вчера, срокът за предаване на оръжието е продължен от 8 юни до 30 юни 2023 г.

Кампанията бе обявена, след  като на 3 май 13-годишен ученик застреля в белградско училище осем ученици и охранител и рани други шест деца и една учителка. Момиче почина по-късно от раните си в болница, с което броят на жертвите нарасна на десет. Ден по-късно двадесетгодишен младеж стреля произволно по хора в две села южно от Белград, като уби осем души и рани 14.

Предадени са 17 890 оръжия в Сърбия

До момента, месец от началото на кампанията, са предадени 78 103 броя оръжие, съобщи Бояна Пятович от сръбското министерство на вътрешните работи, цитирана от държавната телевизия.

Тя напомни, че гражданите могат да предават оръжието без да носят никаква наказателна отговорност, без необходимост да се легитимират и да съобщават данни за себе си, както и да доказват откъде имат оръжието, пише БТА.

Цветелина Кирилова
240 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
asdads

2023.06.08 | 16:26

1
I kakvo ni dreme na nas!!!

Добави коментар

Водещи новини