Задържаха сръбски журналист заради „обесена кукла на президента Вучич“ на протест

  • 05 юни 2023 10:56

  • 249
  • 1
Задържаха сръбски журналист заради „обесена кукла на президента Вучич“ на протест
© Туитър
Слушай новината Слушай новината

Сръбският журналисти Бошко Савкович е задържан заради съмнение, че на протеста „Сърбия срещу насилието“ в събота в Белград е носил „обесена кукла с лика на президента на Сърбия Александър Вучич“. Това потвърди пред регионалната телевизия Ен1 адвокатът на задържания, цитиран от БТА.

„Заподозрян е, че на протеста в Белград в събота пред Народната скупщина на Република Сърбия е носил кукла, която напомня на президента на Републиката, с плакат. На заподозрения е определено задържане до 48 часа“, пише в съобщение на сръбското вътрешно министерство.

Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич сподели в Twitter снимка от петия протест срещу насилието в Белград. На нея се вижда плакат, на който виси обесена кукла с лика на сръбския президент.

„Как да обясним това на децата? Моят син е на 4 години и не знам как бих му обяснила. Вучич е приятел, баща, син… човек, който дава всичко Сърбия да бъде по-силна“, подчерта Бърнабич. И допълни, че „обесването“ е неадекватно послание на протест срещу насилието.

Насилието в Косово създава нежелана от НАТО и Европа криза

Дъщерята на задържания Емилия коментира, че баща ѝ наистина е носил този плакат, но не и куклата на президента.

„Плакатът все още е при нас, гледаме го. Инспекторите, които дойдоха, също го видяха. Но нямаме връзка с куклата“, обясни тя.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
249 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
П Е Д Е РАСТА

2023.06.05 | 11:21

1
ОБЕСИ ВСИЧКИ СЪРБИ :)

Добави коментар

Водещи новини