Пендиков: Не се страхувам, но не е приятно да получаваш непрекъснато заплахи

  • 31 май 2023 13:18

  • 399
  • 1
Пендиков: Не се страхувам, но не е приятно да получаваш непрекъснато заплахи
© Булфото (архив)

Чувствам се по-добре, но все още има изследвания, които трябва да бъдат направени заради двата пукнатини прешлена; надявам се и искам да дойда в Охрид на 12 юли, защото трябва да се съдейства на съда. Това каза Християн Пендиков след прекъснатото заседание по делото за побоя, който му беше извършен на 19 януари.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1195

На въпрос дали се страхува, той каза, че не се страхува, но не е приятно чувството ежедневно да получава по 20-30 смъртни заплахи и обиди през социалните мрежи и различни приложения.

Днес защитата на обвинения за побоя над Пендиков напусна заседанието на съда в Охрид, след като съдията отказа да отложи делото. Димитрия Цобоски поиска отлагане, за да се запознае с допълнителната медицинска документация от ВМА за Християн Пендиков, която прокуратурата приложи към делото. След като съдията отказа отлагане на делото, адвокатът напусна залата, а обвиняемият Илия Спасески заяви, че не желае заседанието да продължи без неговата защита.

Отложиха делото за побоя над Пендиков, адвокатите на бияча напуснаха залата

Стефан Камишевски - адвокат на Християн Пендиков, коментира, че искането на адвоката на обвиняемия Илия Спасески е легитимно, защото защитата трябва да се запознае и с новите доказателства по делото. Според Камишевски досега представената защитна теза на адвокатите на Спасески е пропаднала.

Едната е, че Пендиков няма българско гражданство. Вече има и процедурата е започнала преди да се случи инцидента. Другата част е, че потърпевшият е пребит от други лица, но в същата вечер няма друг, докладван в полицията инцидент, и няма друго лице, което е отишло в болница с наранявания от такъв характер. Смятаме, че обвинението е основателно, каза Камишевски, цитиран от БТА.

Той коментира и присъствието на втори участник в побоя, което се вижда и на записа, който беше показан на предишното заседание, лице от Битоля, което трябва да бъде доказано. 

Що се отнася до записа от охранителните камери, който беше показан на предишното заседание, се е оказало, че няма как картината да бъде изчистена.

„Това е проблем на обвинението“, каза адвокатът на обвинения Илия Спасески Димитрия Цобоски, според когото няма как да бъде доказано, че извършителят на побоя е именно Спасески. 

Третото заседание на делото срещу Спасески беше прекратено днес в съда в Охрид, след като адвокатите му напуснаха съдебната зала. Следващото заседание е насрочено за 12 юли.

Владимир Василев
399 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
TRESORGA

2023.05.31 | 16:17

1
Земеделски и индустриален инвестиционен заем Ние сме банка, която предлага кредитни услуги за финансиране на различни ваши проекти в рамките на търговското земеделие и създаването на различни бизнеси. Предлагат се оферти от 8 000 евро до 5 000 000 евро с възможност за възстановяване на 2,5% лихва годишно. Свържете се с нас по имейл: (pacific-loan.service@outlook.fr) Чрез WhatsApp на номер: +33 745 550 314 благодаря ви, чакам да ви прочета много скоро

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини